Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İnteraktif Katalog Tasarımı, Peru'dan Pekin'e Uzanan İki Farklı Yarışmalı Bienalde Uluslararası Başarıya İmza Attı

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Didem Çatal ve Öğr. Gör. Semra Çam'ın tasarladığı Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İnteraktif Fakülte Kataloğu, sosyal ve kültürel katkı örneği niteliğindeki tasarım çalışmalarının belirlendiği Peru Design Biennial Peru Uluslararası Tasarım Bienali’nde 13 kategoride 66.712 başvuru arasından seçilen 452 projeden biri oldu. 

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İnteraktif Fakülte Kataloğu aynı zamanda Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pekin Belediyesi Halk Hükümeti'nin ev sahipliği yaptığı Pekin Uluslararası " Beijing International Design Week Design Tour "The 4th Contemporary International Ink Design Biennial 4. Çağdaş Uluslararası Mürekkep Tasarım Bienali" kapsamında 2.460'tan fazla başvurunun değerlendirildiği bienalde yabancı eser kategorisinde seçilen 47 projeden biri olmaya hak kazandı.

The 4th Contemporary International Ink Design Biennial Başkentte her yıl düzenlenen ve halkın tasarım konusundaki farkındalığını artırmanın yanı sıra Pekin'de daha güçlü tasarım altyapıları ve söylemlerinin geliştirilmesine yardımcı olan önemli uluslararası kültürel etkinlikten biridir.

Hem öğrencilerin hem akademisyenlerin işlevsel olarak kullanabileceği, bölümler, öğretim üyeleri ve ders planları hakkında bilgilerin yer aldığı, sosyal medya hesaplarına erişilebilir ve tıklanabilir özelliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin evrensel ve çağdaş eğitim anlayışını uluslararası platformlarda başarıyla temsil etme fırsatı yakalamıştır.


*Katalog tasarımı için ÇOMÜ GSF web adresi ziyaret edilebilir veya aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

https://cdn.comu.edu.tr/cms/gsf/files/1396-comu-gsf-fakulte-katalogu-2023-2024.pdf


*Pekin Uluslararası Tasarım Haftası "4. Çağdaş Uluslararası Mürekkep Tasarım Bienali” seçki listesine bu linkten erişilebilir.

https://mp.weixin.qq.com/s/L1G6xR4gSZeg-YcF6PDVZw?fbclid=IwAR1fZ0INuyXwjTJma6ydMYIoBBqqZM7viMpzqKXzMCOFccPNTRWYudnnT1Q

 

*Peru Uluslararası Tasarım Bienali seçki listesine bu linkten erişilebilir.

https://labienal.pe/2022selected/