Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ

Mezun Öğrencimiz Ülkü Sönmez'in Belgesel Filmi 3 Ödül Birden Kazandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü mezun öğrencilerimizden olan ve aynı zamanda İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Ülkü Sönmez’in yönetmenliğini yaptığı belgesel filmi 3 ödül birden kazandı. 

Troya Kültür Yolu Festivalinde açılışı Mahal Sanat içerisinde gerçekleştirilen Kanatlı Sözler/Katmanlar sergisinde Ülkü Sönmez’in “Günlerden Troya” isimli yeni belgesel filmi, Sönmez'in 2021 yılında çektiği ve 50’den fazla uluslararası festivale seçilen ve 8 büyük ödül alan “Troya’dan Bir Kesit” filminin devamı niteliğini taşımaktadır. 

Film Hindistan’da gerçekleşen Thilsri International Film Festivalinden ve Nicomedia Film Ödülleri yarışmasından “En İyi Belgesel Film” ödülünü kazanırken; Makedonya’da gerçekleşen Art Film Awards Festivalinde de “Jüri Özel Ödülü” kazandı. Film aynı zamanda Yunanistan’da gerçekleşecek olan Kalamata International Short Documentary Festivali ile Hollanda’da gerçekleşecek olan Amsterdam Lift-Off Film Festivaline seçilerek final ve ödül için yarışmaya hak kazandı.

Mezun öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Film hakkında dünyanın en büyük film veri tabanı olan IMDB üzerinden detaylı bilgiye bilgi erişilebilir.

 https://www.imdb.com/title/tt22061626/?ref_=nv_sr_srsg_2