Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ

ULUSLARARASI “PEYZAJ - ŞEHİR VEYA DOĞA?” SERGİSİ, 2021

.

ULUSLARARASI “PEYZAJ - ŞEHİR VEYA DOĞA?” SERGİSİ, 2021 

INTERNATIONAL “LANDSCAPE - CITY OR NATURE?” EXHIBITION, 2021

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü “Landscape - City or Nature?” Projesiyle Polonya’daydı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü, Polonya, Endonezya, Güney Kore, ABD ve Çin'in bir araya geldiği “Landscape City or Nature?” projesiyle Üniversitemizi başarıyla temsil etti.

Polonya Rzeszów Bilgi Teknolojileri ve Yönetimi Üniversitesinden Dr. Patrycja Longawa ve Mikołaj Birek tarafından yürütülen projede; Endonezya’dan Pradita Üniversitesi, Güney Kore’den Namseoul Üniversitesi, ABD’den Temple Üniversitesi, Çin’den Shantou Üniversitesi ve Türkiye'den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yer almıştır. Altı farklı ülkenin üniversitesinden gelen 10 öğretim üyesi ve 72 öğrencinin illüstrasyon çalışmaları, 24 Eylül- 26 Ekim 2021 tarihleri arasında, Polonya'nın Kielnarowa'daki UITM kampüsünde sergilenmiştir. Sergi, 12 Aralık 2021 – 13 Şubat 2022 tarihinde Endonezya’da da gösterilmektedir.

Türkiye proje temsilciliği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Didem Çatal tarafından yürütülmüştür. Projeye Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. İlkan Devrim Dinç ve öğrencilerimiz Akın Minare, Beyza Kayır, Fatma Mengeş, Fatmanur Cengiz, Harun Ergün, Tayyip Kocaoğlu, Tuğçe Deniz, Uğur Öztürk, Yalın Bayrak, Furkan Bera Çimen ve Kuzey Candan katılmıştır.

Proje, Uluslararası Grafik Tasarım Organizasyonu (Worldwide Graphic Designers "WGD") iş birliğiyle desteklenmiştir.

Dr. Patrycja Longawa’nın daveti üzerine bu önemli projeye dahil olduklarını belirten Doç. Dr. Didem Çatal, kentsel ve doğal manzaralar üzerine çalışılan uluslararası bir projede öğrencileriyle birlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtmiştir.

Haberin detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Haberin Youtube erişimi için tıklayınız.