Uluslararası Ekoloji ve Tasarım Öğrenci Sergisi

EKOLOJİ VE TASARIM
The Project ECO-art / ART- Eco, 2021-22

Sofia Üniversitesi "St. Kliment Ohridski", Eğitim ve Sanatlar Fakültesi, Görsel Sanatlar Bölümü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü ortaklığında gerçekleştirilen ‘The Project ECO-art / ART- Eco’ projesi, ekoloji ve sanat ilişkisi üzerine odaklanmıştır.  Proje katılımcıları tarafından geliştirilen konseptler dahilinde yeni fikir arayışları ve yaklaşımları üzerinde durulmuş, özgün tasarımlar oluşturulmuştur.  Proje, Görsel Sanatlar Bölümü tarafından, Devlet Bilimsel Araştırma Programı kapsamında Sofya Üniversitesi Araştırma Fonu desteğiyle uygulanmıştır.

Proje başkanlığını Prof. Dr. Laura Dimitrova ve Dr. Yavor Grancharov'un üstlendiği projede Türkiye temsilciliği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Didem Çatal tarafından gerçekleştirilmiştir.

Projeye Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Halise Çoğul, Beyza Kumbasar, Hilal Uzun, Çiğdem Koç, Harun Ergün, Burak Tokgöz, Sümeyye Aşçı, Kevser Yıldız, Burçin Şentürk, Ayşenur Özbey, Tayyip Kocaoğlu, Uğur Öztürk, Akın Minare, Yalın Bayrak, Ovez Bagshiyev, Ezgi Yıldız, Caner Demir, Tuğçe Deniz, Deniz Ulunç, Serpil Bekdemir, Fatma Mengeş, Oğuzhan Eren, C. Kuzey Özkan, Fatmanur Cengiz, Beyza Kayır, Furkan Bera Çimen ve Sofya Üniversitesi "St. Kliment Ohridski", Eğitim ve Sanatlar Fakültesi, Görsel Sanatlar Bölümü öğrencilerinden  Sam Choi, Miloslav Georgiev, Kathrin Pavlova, Elithabeth Ivanova, Diana Kirova, Galislav Asenov, Krasimira Nikılova, Kaloyan Chehlarski, Savina Simova  katılmıştır.katılmıştır.

2021 Ekim’de başlayan projenin 2022 yılında sonuçlanan tasarımları bu linkten izlenebilir.

ECOLOGY AND DESIGN
The Project ECO-art / ART- Eco, 2021-22

The project, carried out in partnership with Sofia University "St. Kliment Ohridski", Faculty of Education and Arts, Department of Visual Arts and Çanakkale Onsekiz Mart University Faculty of Fine Arts, Department of Graphic Design, focused on the relationship between ecology and art. Within the concepts developed by the project participants, original designs were created through the search for new ideas and approaches. The project was implemented by the Visual Arts Department with the support of the Research Fund for Sofia University within the State Programme for Scientific Research.

The project was coordinated by Prof. Dr. Laura Dimitrova - Assist. Prof.  Yavor Grancharov, and Turkey was represented by Çanakkale Onsekiz Mart University Faculty of Fine Arts, Department of Graphic Design Head Assoc. Prof. Didem Çatal.

Students from Graphic Design Department who participated in this Project Halise Çoğul, Beyza Kumbasar, Hilal Uzun, Çiğdem Koç, Harun Ergün, Burak Tokgöz, Sümeyye Aşçı, Kevser Yıldız, Burçin Şentürk, Ayşenur Özbey, Tayyip Kocaoğlu, Uğur Öztürk, Akın Minare, Yalın Bayrak, Ovez Bagshiyev, Ezgi Yıldız, Caner Demir, Tuğçe Deniz, Deniz Ulunç, Serpil Bekdemir, Fatma Mengeş, Oğuzhan Eren, C. Kuzey Özkan, Fatmanur Cengiz, Beyza Kayır, Furkan Bera Çimen.

Students from Sofia University "St. Kliment Ohridski", Faculty of Education and Arts, Department of Visual Arts who participated in this Project Sam Choi, Miloslav Georgiev, Kathrin Pavlova, Elithabeth Ivanova, Diana Kirova, Galislav Asenov, Krasimira Nikılova, Kaloyan Chehlarski, Savina Simova

You can watch the designs of the project, which started in October 2021 and concluded in 2022, from the link.